Kategoriat
Uncategorized

Navigaattorit hyötykäyttöön

Navigaattori on jo kaikissa älypuhelimissa, mutta sen käyttö on vajaatehoista, sillä silloin, kun sillä ei ole mitään kääntymiseen tai kaistoista erikseen tiedotettavaa, se on hiljaa. On aika erikoista, että markkinointihemmot eivät tätä ole keksineet. Tai kaupunkien ilmeenkohotuksesta vastaavat virkanhaltijat.

Se on siis auttamattomasti vanhanaikainen ja siksi se pitäisi päivittää nykyisen markkinointiympäristön vaatimusten tasolle.

Ensinnäkin navigaattoria voitaisiin käyttää kätevästi kaupunkioppaana silloin kun sillä ei muuta tähdellisempää sanottavaa ole. Sen neuvo saattaisi kuulostaa tältä:

  • kuudensadan metrin päästä käänny oikealle reitti Helsinginkatu, mutta sitä ennen ehdit vilkaista oikealle,  joo ja huomata, että Esko on sammunut jälleen Mannerheimin patsaan juurelle. Esko on muuten Helsingin äänekkäin spurgu ja esiintynyt joulupukkina esim. Tuomaan markkinoilla. Öh.. oikealla Mannerheimin patsas.
  • neljänsadan metrin päästä käänny vasemmalle reitti Etelä Hesperiankatu. Vasemmalla Sibelius-monumentti, jonka veisti Eila Hiltunen, mutta se on tietysti jo sinunkin tiedossasi, että ei nyt mennä siihen tällä kertaa ollenkaan.

Ja sitten ne trendikkäät markkinointipellet. Jos he ovat saaneet tungettua mainoksia jopa kännykän pasianssiin, niin miksei navigaattoreihin? Mainoksia on jopa Ipadiin laskimessa, mutta ei navigaattorissa. Ehdotukseni on, että Suomen suurimman mainostoimiston Miltonin markkinointijohtaja ryhdistäytyy heti ja alkaa kehitellä ajatusta.

Miltä kuulostaisi navigaattorin sanovan:

  • kilometrin päästä käänny oikealle reitti 103 Hämeenlinna, mutta muista sitä ennen, että Tena lady on entistä ohuempi ja saa olosi tuntumaan aina varmemmalta.
  • liity liittymästä 782 tielle reitti Kehä III ja ethän unohtanut, että Alepassa on mäyrikset tänään tarjouksessa, Karhu vain 12,99. Oikealla Suomen setelipaino, mutta sinne ei pääse sisään muusta syystä kuin kutsumalla. Aika harva on siellä muuten käynyt.

Ja sitten, jos se puoliso osaisi koodata. Olet juuri lähdössä töistä lopen uupuneena, avaa oven kadulle ja Goolge Maps komentaa puolisosi kimeällä äänellä: EI Oltermannin kiltaan vaan kotiin HETI!

Tai olet kävelemässä Aleksia pitkin, kun Google Maps sanoo, että joo, se on Lindex, mutta kun sä ostit just viime viikolla sen lohen värisen alusasusetin, niin kävele kerrankin ohi.