Kategoriat
Uncategorized

”Nyt Helsingillä on iskun paikka”

Näin sanoo lehdessämme aiemminkin esiintynyt tekn. tri. Antti Yli-Mielikäinen. Hesarissa kerrottiin, että Helsingin pinta-alasta 40 % on kaupungin hallinnoimia viheralueita. Jumalauta, mitä haaskausta, kiljuu Yli-Mielikäinen. Mä olen ollut rakentamassa mielessäni Malmin hautausmaata ja entistä lentokenttää jo vuosia saaden sinne teoreettisesti mahtumaan yhteensä n. 100 000 asukasta, mutta tämä räjäyttää potin aivan uudella tavalla. Ennen olin sitä mieltä, että kyllä urbaanissa miljöössä sopii olla muutama viheraluekin, että vihervassarit pitää turpansa kii, mutta nyt olen sitä mieltä, että ei tänne yhtään skutsia tarvita, vaan ainoat puut, mitä kaupungissa tarvitaan, on bulevardien ja espladadien varsilla olevat. Ja tietysti takkapuut, stidit ja portaat mun allasbaariin.

Saatana, 4800 h. rakennusmaata ja sinne voisi asuttaa 2,4 miljoonaa ihmistä, jos oikein rakennetaan. Mutta ei tässä sarvikuonojen maassa sitä kukaan uskalla ehdottaa ja jos ehdottaakin, niin heti leimataan pöpiksi. Mä taidan aloittaa pyrkimisen kaupunginvaltuustoon, koska keväällä on taas vaalit. Poliittiset päättäjät eivät ymmärrä, että jos me halutaan, että meidän pääkaupunki on metropoli, politiikan on muututtuva heti. Me lyötäis Bryssel mennen tullen ja ehkä saatais tänne vähän enemmän kansainvälistä meininkiä.

Iltapäivälehtisanomat jättää tohtori Yli-Mielikäisen paasaamaan toimistoonsa ja poistuu paikalta mykistyneenä.