Kategoriat
Uncategorized

Saksalainen tervehti – joukkopako Saimaalla

He, jotka ovat matkailleet Keski-Euroopassa tietävät, että esimerkiksi hotellien aamiaisilla on tapana tervehtiä ravintolassa jo istuvia muita asiakkaita. Se kuuluu ns. hyviin käytöstapoihin siellä päin maailmaa.

Toisin on Suomessa. Eräs saksalainen perhe oli vuokrannut kesämökin Saimaan rannalta Taipalsaaresta ja kuten normaaliin mökkikulttuuriin kuuluu, oli vuokralaiselle toimitettu mökin avainten joukossa myös veneen avain, jotta tämä voisi niin halutessaan käydä vaikka ongella. Saksalaiset tunnetaan tarkkuudestaan rahan käytössä, joten perheen isä päätti hankkia särvintä pöytään kalastamalla.

Hänellä oli oma onki mukana ja syötiksi hän oli ostanut surviaissääsken toukkia. Joachim Fisher lähti veneilemään onki ja syötit mukanaan hyräillen Rammsteinin biisiä Du Hast. Järvellä oli paljon muitakin mökkiläisiä veneilemässä, joten Joachim joutui moikkailemaan sinne tänne vähän väliä. He olivat samalla asialla Suursaimaan rantavesissä ja hän tunsi yhteenkuuluvaisuuden tunnetta näitä muukalaisia kohtaan.

Kaikki ei mennyt kuitenkaan niinkuin Joachim oli ajatellut. Kukaan ei tullut veneellään tervehtimään häntä ja kuulumisia kyselemään, vaan päin vastoin. Pian Joachim huomasi onkivansa siellä yksin. Kuka käynnisti moottorinsa ja pakeni paikalta kaasu pohjassa ja ne, jotka olivat liikkeellä soutuveneellä, lähtivät soutamaan paniikin vallassa niin nopeasti kuin rahkeista lähti. 

Jonkin ajan kuluttua hän kuuli moottoriveneen äänen ja se tuli suoraan kohti. Veneessä olijat vaikuttivat viranomaisilta. Aivan, veneen kyljessä luki suurin kirjaimin POLIISI. Yhteistä kieltä ei löytynyt, Joachim ei osannut englantia eivätkä poliisit saksaa, joten he pidättivät hänet ja veivät mukanaan Lappeenrannan poliisitaloon. Sinne oli hankittava tulkki ja sen saaminen ei nyt aivan helppoa ollut ja niin Joachim joutui olemaan pidätettynä useita tunteja.

Seuraavan päivän iltapäivälehdissä, Seiskan verkkosivuilla ja Alibissa niinikään oli juttu, jossa kerrottiin, että saksalainen häirikkö oli aiheuttanut paniikin Saimaalla ja saanut aikaan joukkopaon. Eräskin keski-ikäinen Risto oli saanut niin pahat rytmihäiriöt sydämeensä, että oli joutunut sairaalahoitoon Lappeenrannan keskussairaalaan. Muut mökkiläiset olivat paenneet mökkeihinsä eivätkä poistuneet sieltä koko viikonloppuna edes saunaan. Joachim vapautettiin ja nyt hän odottaa syyttäjän kantaa siihen, onko syytekynnys ylitetty. Rikosnimikkeeksi harkitaan yleisen kaaoksen aiheuttamista.