OVH-huijari meni naimisiin

OVH-huijarina tunnettu Toivo Sukari (65 v.) meni naimisiin jonkun Nadjan kanssa häissä, joiden hinnaksi tuore aviomies arvioi n. 65 000 €, mikä on lähinnä naurettavan vähän, kun ottaa huomioon, miten paljon OVH:lla huijaamisella tienaa nykyään.

Toivo Sukari ei suinkaan ole ainoa, joka tämän on keksinyt, mutta menestyy sillä valtavan hyvin. Näitä vastaavia huijareita ovat mm. Jysk, Power, Gigantti ja lukuisat silmälasikauppiaat, kuten Instrumentarium, Nissen ja Specksavers. Mainittakoon, että kaikki edellä mainitut firmat ovat ulkomaalaisia, vaikka joku vanhempi ihminen saattaisi luulla, että Instru on suomalainen. Se on ollut amerikkalainen jo vuosikymmeniä.

Tätä huijaustaktiikkaa käyttämällä tämä entinen ovelta ovelle huonekaluja ennen myynyt reppuri on onnistunut luomaan huonekaluimperiumin, joka kattaa myös ostoskeskus-busineksen.

Ennen oli tapana, että kun maahantuoja sai kauppalaskun tuodusta erästä, hän hinnoitteli tuotteen tietyllä kertoimella ja sen jälkeen tuote laitettiin esille myytäväksi. Sitten, kun tuotteen elinkaari alkoi olla päätöksessä, se laitettiin alennusmyyntiin ja näin varasto saatiin lopulta tyhjäksi ja uutta oli jo tulossa.

Toivo Sukarin taktiikalla tuotteen hinnoittelu tapahtuu erilailla. Sukari hinnoittelee tuotteet siten, että hän harkitsee, paljonko tästä pitää pyytää, että voi antaa -70% alennusta. Tämä on niin helppo laskutehtävä, että jopa Toivo Sukarin älykkyysosamäärällä sen pystyy tekemään. Kyllä sen OVH:n pitää olla 150 €, jotta sen sijauspatjan lopulliseksi hinnaksi jää 45 €. Tästä 45 €:sta Sukarille jää vielä 25 €, joten Sukarin FOB-hinta sijauspatjalle on n. 20 €.

Tätä kaupankäyntiä valvoo AVI, tai pitäisi valvoa. Tiedossa on, että AVI on uhannut sakottaa näitä yrityksiä, mutta markkinatuomioistuimen tuomiota ei tiettävästi ole pantu toimeen ollenkaan, vai onko kukaan kuullut, että norjalaisten jättiyritysten, Gigantin ja Powerin edustajat olisivat joutuneen vastaamaan markkinatuomioistuimessa syytteeseen?

Iltapäivälehtisanomien toimitukseen ei osteta huonekaluja Maskusta.