Vituttaako?

Joku ilmoittaa Facebookissa, että häntä vituttaa, mutta huomionkipeydessään jättää kertomatta, mikä vituttaa. Tällainen viestiketju on varsin yleinen ja niitä postaavat yleensä samat tyypit aina uudestaan.

Tämä, jota vitutti ei huomaa, että osa lukijoista saattaa sitten olla niitä, jotka vähät välittävät siitä, vituttaako jotakuta vai ei. Osa taas haluaa heti lisätietoja ja tähän ketjun aloittaja juuri pyrkii. Harvoin jää epäselväksi, mikä sitä vitutti, mutta kyselijöitä riittää. Nämä, jotka heti haluavat tietää, mikä vitutti, ovat näennäisesti ketjun aloittajaan nähden alemmassa asemassa, usein he ovat vain heikompia tai, jos mahdollista, jopa tyhmempiä.

Jos olet extrovertti ja sinussa elää vahvana käsitys omasta asemastasi laumanjohtajana ja olet riittävän röyhkeä, saatat päätyä itseäsi vielä tyhmemmän porukan näennäiseksi johtajaksi.