Teemun iltarukous

Et sinä Jeesus tajua, miten kivaa on olla julkkis, vaikka itse kuulut luokkaan superstarat. Sulla ei ole sellaista tarvetta, koska niin monet sinut ovat tunteneet jo parituhatta vuotta. Koita sinä asettua minun asemaani ihan tavallisena piispana ja kasvatustieteiden tohtorina.

Sinä jeesus tiedät kyllä, minkälaista huumetta julkisuus on. Sainhan toteuttaa julkkistyrkyn elämääni ihan telkkarissa ja kaikki rakastivat minun kuvitteellista hahmoani Teemu Tammisalona HHU:ssa.

Kasasit kuitenkin tummia pilviä taivaalleni antamalla sen lepakon, Johanna Korhosen puuttua raha-asioihini ollessani Kallion kirkkoherrana. Kerrankos sitä ihminen ei muista, millä kortilla pitää matkat maksaa ja onko se nyt niin saatanallinen rikos nostaa ulkomaan päivärahaa ihan vähän enemmän kuin matkalla oli oltu?

Ja mitä niihin kirjanpitorikoksiin tulee, niin en mä kertakaikkiaan enää muuta voinut tehdä kuin muuttaa ne valtavat tappiot voitoiksi, mutta ne perkeleet kekkas sen heti ja annoit niiden käsiin valttikortit, joilla sain sitten tuomion. Muistutan, että olen sentään Helsingin piispa eikä tästä nyt niin pitkä matka arkkipiispaksi ole ja sitä myöten sitten aikanaan johonkin isompaan virkaan. Vink, vink! Pyhäksi minua ei voida kanonisoida, koska se ei Lutherin mukaan ole ollenkaan sopivaa, mutta voinhan mä vaihtaa jengiä ja siirtyä katolisten seuraan. Niillä on muutenkin paremmat bileet ja helvetin kauniit nunnat. Ja sullehan se ihan sama, kuka sua niinku palvoo, hei!

Mä pesen ihmisten jalkoja näin pääsiäisen aikaan, että porukat unohtais ne mun rahasotkut ja luulis, et mä niinku kadun ja sitte, muista, että siitä friidusta et kerro kellekään, joka mulla oli mukana siellä Israilissa. Olihan muuten böönä, olis sullaki seissy sen kaa.

Terveisin
Teemu Laajasalo, piispa (tuleva arkkipiispa)