Teuvo Hakkarainen lopettaa ryyppäämisen – miksi ihmeessä?

Jos Teuvo Hakkarainen lopettaa ryyppäämisen, hän tekee strategisen virheen. Iltapäivälehtisanomien alkoholipoliittisen työryhmän mielestä Hakkarainen ei ymmärrä äänestäjäkuntansa rakennetta lainkaan.

Keitä Perussuomalaisen puoleen kansanedustajan äänestäjät ovat, kysyvät lehtemme alkoholipoliittisen työryhmän puheenjohtaja taiteilija Eero Nurmimaa ja meteorologi Yrjö Ärjy. Vastaus on selvä: he ovat samoja ihmisiä, jotka istuvat aamusta iltaan pikkuisten paikkakuntien pubeissa keppanaa kiskomassa ja laulavat iltaisin karaokea nuotin vierestä. He ovat samoja tyyppejä, jotka ihailivat Irviniä, Kalevi Keihästä, Matti Nykästä ja jurrissa sekoillutta Topi Sorsakoskea ja syy on selvempi kuin Hakkarainen on koskaan ollut. Heiltä menee samaistumiskohde.

Vaikka Hakkarainen saisi vankeustuomion seksuaalisesta ahdistelusta, kannattajat eivät katoa niin kauan kuin hän ryyppää, mutta jos hän raitistuu, kukaan ei ota häntä vakavasti. Onhan eduskunnassa ollut ennenkin vankilakundeja, kuten erotettu Kauko Juhantalo, joka nousi eduskuntaan uudestaan. Perusäänestäjä ei ikinä jätä omaa edustajaansa, mutta jos hänen käyttäytymisensä muuttuu olennaisesti, peli on menetetty ja tätä keskisuomalainen sahuri ei näytä tajuavan.

Teuvo Hakkaraisen sekoilu on olennainen osa hänen persoonaansa ja he, jotka hänet ovat eduskuntaan äänestäneet, pitävät siitä, että häntä paheksutaan milloin mistäkin mulkun esittelystä, seksuaalisesta ahdistelusta tai konjakin juomisesta tv-kameran käydessä.

Siksi Iltapäivälehtisanomien alkoholipoliittinen työryhmä aikoo lähettää tämän artikkelin Teuvo Hakkaraiselle eduskuntaa varoittaakseen tätä tekemästä enempää virheitä.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Iltalehti.