Nyt puhuu ihmisroska

Tapasimme Oulun Rotuaarilla ihmisroskan, joka oli valmis avautumaan.

  • Minä päätin tulla tänne Ouluun, koska olin aiemmin kuullut, että täällä ihmisroskalla on paremmat elin olot kuin monessa muussa kaupungissa Suomessa. Esimerkiksi Helsingissä ihmisroskaa on liian paljon eikä kerjääminen siellä ole kovin helppoa. Monet luulevat, että ihmisroska on homogeeninen ryhmä ihmisiä, joilla kaikilla on suunnilleen saman lainen elämäkaari, mutta siinä he ovat väärässä. Me olemme aivan yhtä heterogeenin ryhmä kuin verrokkiryhmä, joka käsittää ihmiset, jotka ovat ns. kunnon kansalaisia.

 

  • Oulussa me saamme rällästää jokseenkin rauhassa ja esimerkiksi julkkispoliiseiksi väitetyt konstaapelit Tomppa ja Rampe ja heidän koiransa Håkan ovat oikein mukavia. He puuttuvat asioihimme vain, jos alamme tapella esimerkiksi viimeisestä huikasta Suomi viinapullossa. Håkania ei saa rapsuttaa, mutta se ei liioin meitä häiritse, vaikka joskus olemme jokseenkin äänekkäitä varsinkin iltapäivisin, jolloin olemme jo päässeet vauhtiin. Aamulla olemme yleensä aika hiljaisia ainakin ennen Alkon avautumista.

 

  • Itse en viitsinyt jäädä entiselle kotiseudulleni Helsinkiin, sillä siellä oli suuri riski, että joku entinen tuttuni olisi saattanut olla henkilö, jolle ojennan käteni valehdellen tarvitsevani rahaa ruokaan, vaikka kaikkihan tietävät, että viinaa sillä ostetaan. Esimerkiksi Ullanlinnassa ja Munkkiniemessä ovat eliittispurgut, mutta he eivät itse ole siellä syntyneet ja niihin paikkoihin ei ole asiaa, sillä meidän alallamme reviireistä taistellaan aivan samalla tavalla kuin huumekaupassa on tapana.

 

Kun ihmettelemme, miten on mahdollista, että haastattelemamme ihmisroska puhuu jokseenkin moitteetonta kirjakieltä hän vastaa: minä olen kauppatieteiden tohtori ja syntynyt Eirassa Tehtaankadulla.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *