Kategoriat
Uncategorized

Yrjö Ärjy XXII jatkokertomus

Yrjö oli vuokrannut itselleen asunnon Annankadulta, kalustanut sen samalla kadulla sijaitsevasta Askon myymälästä ja asettunut taloksi. Asunto oli kaksio, jonka ikkunat antoivat Annankadulle aivan entisen Kansakoulun vastapäätä, joten sijainti oli Yrjön kannalta hyvä. Se oli Kampissa ja kaikki palvelut olivat sopivasti kävelyetäisyydellä, sekä alakerrassa oli Helsingin ainoa kiinalainen ravintola, China.

Kaj Eskelinin kanssa oli neuvoteltu, mutta vielä ei oltu sovittu rahojen noutamisesta valtakirjalla. Yrjö oli lähettänyt koneella kirjoitetun kirjatun kirjeen Handelsbankeniin, jossa kertoi muuttaneensa ulkomaille ja perustaneensa yrityksen, joten varoja tultaisiin noutamaan lakitoimiston toimesta lähiaikoina. 

Tämän jälkeen hänellä oli aikaa käydä vihdoin tutustumassa uuteen brittipubiin Kalevankadun ja Fredrikinkadun kulmassa. Ja kuten hän oli ounastellut Paul ja Tauno olivat siellä keskellä päivää. Yrjö tervehti ystäviään ja Paul sanoi, että heillä on nyt ruokatunti, joten he yleensä käyttävät sen tunnin dartsia heittäen ja olutta juoden pubissa. Paul halusi välttämättä esitellä serkkunsa työnantajalleen ja tämän yrityksen johtoryhmälle. Tämä hämmästytti Yrjöä aivan kamalasti. Miten koko firman johtoryhmä istuu kaljalla ruokatunnilla lähiravintolassa. Firma oli nimeltään Metal and Technical Transport Oy ja sen päätoimiala oli konttikuljetukset Japaniin ja Etelä-Koreaan Trans Siperian rataa pitkin sekä Euroopassa lähinnä Sveitsiin, Italiaan ja Englantiin. Sen konttori sijaitsi Fredrikinkadun ja Kansakoulukadun kulmassa kuudennessa ja seitsemännessä kerroksessa ja oli alalla niin sanottua keskikokoa.

Konsuli Aarne Kaivola tervehti Yrjöä suorastaan tuttavallisesti. 

–        Mehän olemmekin tavanneet, sanoi Kaivola ja iski silmää Yrjölle.

–        Niin saattaa olla, mutta nyt en oikein muista missä, koska olen urani aikana tavannut niin tavattoman paljon ihmisiä, vastasi Yrjö ja lisäsi, että totta kai sinä näytät kovasti tutulta, mutta ajattelin, että muistutat vain Tauno Paloa.

–        No, niin ovat monet sanoneet, mutta palataan siihen tapaamiseen sitten vaikka kahden kesken.

–        Ehkä niin sitten, vastasi Yrjö äimänä.

Tässä kohtaa Yrjöllä löi tyhjää, mutta sitten hän muisti, että saattoihan tuo konsuli käydä Tukholmassa joko hänen bordellissaan tai sitten peliluolassa ja jos niin olisi, hänen täytyy tietää, että Yrjö esiintyi siellä aivan toisella nimellä. Toisin sanoen, jos Kaivola tiesi hänen olleen Tage Karlsson Ruotsissa ja nyt täällä Yrjö Ärjy, ei tarvitse olla kovin fiksu tajutakseen, että Yrjö oli ollut rikollisilla teillä. Tämä ei näyttänyt Kaivolaa haittaavan, vaan päinvastoin hän sanoi, että oli joka tapauksessa kiva tavata ja meistä varmasti tulee vielä kavereita. Tätä Yrjön oli vaikea vielä tässä vaiheessa hahmottaa, mutta se kyllä selviäisi, kunhan he tutustuisivat.