Ryyppäsitkö kesälomalla liian vähän? 4 ohjetta asian korjaamiseksi

Meteorologimme Yrjö Ärjy on tarjoutunut auttamaan liian vähän ryypänneitä. 

– joo, asia on vähän niin, et jos dokasit lomilla liian vähän, kaikki ei menny persiilleen. Kato asian voi korjata vielä, koska kuka sitä on kieltäny dokaamasta omalla ajalla vaikka joka ilta?

– tässä muutama hyvä neuvo, josta kannattaa ottaa opiksi:

1) Jos olet päiväduunissa, mene suoraan duunista Alkoon ja osta flínda Tapioo, mut vaan puolen litran. 0,7 l on liikaa yhdelle illalle. Sen ku vetää, ei ole aamulla työkyvytön, vaikka haiskahtaahan se ainakin puoleen päivään asti. Jatka näin joka päivä ainaki kaks viikkoo.

2) Käväse ruokiksella paikallispubissa vetämässä muutama tasottava tuoppi tai kolmeki, koska ei sitte ehdi tulla liian kova darra. Tän neuvon antoi muuten Vuosaaren lukion entinen opinto-ohjaaja, joka käytti tätä taktiikkaa viimeiset työvuotensa joka päivä, vaikka tuli duuniin aina vanhalla Datsun 100 A:lla. Se oli alun perin historian vanhempi lehtori, mutta iisimmät hommat kiinnosti ja se rupes opoks.

3) Ku tulee perjantai, mene suoraan brenkkuhandelliin ja osta yks puolikas Tapsa ja kaks 0.7 l flindaa. Siinä sulla on koko viikonlopuks tarpeeks ja siinä on se hyvä puoli, ett sun ei tarvii miettii maanantaina, mitä tuli töpättyä, koska et kuitenkaan muista mitään.

4) Parin viikon kuluttua sulla alkaa olla homma paketissa, mutta älä lopeta ku seinään, vaan osta bissee ainaki muutamana ekana päivänä enne ku olet dokannut omasta mielestäs tarpeeks.

Voimahaleja vaan kaikille, jotka alkavat toteuttaa Yrjön oikeaoppista dokausopasta.

Iltapäivälehtisanomien toimitus suhtautuu Yrjö Ärjyn neuvoihin varauksella