Kategoriat
Uncategorized

Yrjö Ärjy XV jatkokertomus

Maja kävi kopauttamassa Yrjön huoneen ovea tutulla tunnusmerkillä, avasi oven ja sanoi, että homma on hoidettu, voin kai mennä. Mene vaan, mutta sun palveluksias mä tarviin tässä hommassa varmaan jatkossakin. Tämän jälkeen Yrjö muuttui jälleen Tageksi ja palasi neuvottelupöytään ja siellä käytiin seuraava keskustelu, joka on tällä kertaa käännetty suoraan suomeksi.

– Minä olen ajatellut, että voisin vuokrata sinulta joitakin vähemmällä käytöllä olevia tiloja hotellistasi ns. pitkäaikaissopimuksella aika hyvään hintaan, Per.
– Sinä teet Ruotsin lain vastaisia asioita Tage, vastasi Pelle.
– Niin kai, mutta muista kuitenkin, että täällä käy aika korkeassa yhteiskunnallisessa asemassa olevia henkilöitä lähes joka ilta. Sitä paitsi osa heistä on myös viranomaisia, jotka taas tuntevat toisia virkamiehiä.
– Niinkö, eivät ruotsalaiset virkamiehet tee lainvastaisia asioita.
– Eivätkö? Haluatko nimiä Pelle?
– No siitä olen ainakin varma, että poliisihallinnon virkamiehiä heidän joukossaan ei ainakaan ole.
– Tiedätkö, kuka on Mats Hellberg?
– Tukholman apulaispoliisipäällikkö, mutta ei kai hän täällä käy?
– Menemmekö pelisaliin katsomaan, keitä siellä on tälläkin hetkellä?
– Ei, ei missään nimessä, mutta tämähän on kamalaa Tage. Me emme täällä Ruotsissa ole tottuneet tuollaiseen. Sinä olet ollut ulkomailla niin kauan, että et tunne Ruotsia nyt lainkaan.
– Minä olen ollut takaisin Ruotsissa aivan riittävän kauan tietääkseni tasan tarkasti, mitä täällä juuri nyt tapahtuu. Avaa silmäsi Pelle, älä ole sinisilmäinen.
Voin antaa sinulle luettelon kaikista yhteiskunnallisesti merkittävistä henkilöistä, joita täällä käy säännöllisesti ja viimeistään silloin tajuat, että ei tämä niin linnunpesä ole kuin luulet.
– Herran jumala sentään, mihin sinä yrität minut sotkea, Tage?
– Sinä olet jo sotkeutunut. Ensin pelasit laitonta peliä ja sitten nussit prostituoitua. Tätä Kristen tuskin haluaa kuulla.
– Sinä yrität kiristää minua nyt.
– Ajattele rahaa toope, en minä sinua kiristä, Minä suostuttelen. Sinun liiketoimintasi on varsin kituliasta, mutta tällä huomaamattomalla toiminnalla me voimme saada sen kukoistamaan ja voit viedä Kristenin parin kuukauden kuluttua Karibian risteilylle. Sinun pitää nyt rauhoittua ja miettiä asia tarkemmin. Minä olen sotkenut tähän niin monta merkittävää liikemiestä, viranomaista ja poliisia, että me emme tule jäämään kiinni tästä. Ei kukaan uskalla käräyttää Ruotsin suurimman kustannusosakeyhtiön pääomistajaa, sisäministeriön osastopäällikköä tai Tukholman apulaispoliisipäällikköä, usko nyt huviksesi.
– Sopiiko, että mietin asiaa muutaman päivän Tage?
– Totta kai sopii, mutta älä mieti liian kauan, sillä minulla on Kristenin yhteystiedot ja riittävät todisteet asioista, joita olet täällä tehnyt. Älä siis luule, että en ole tätä asiaa ajatellut valmiiksi. Sitä paitsi Per, eräs suomalainen tuttavani juuri kertoi, että Helsingissä vastaava pelisali oli käräytetty ja sen omistajat saivat ehdolliset tuomiot. Siellä peliin oli sotkeutunut muutama tunnettu raastuvan tuomari. Hähhäää!