Kategoriat
Uncategorized

Yrjö Ärjy XIV jatkokertomus

Maja, joka oli hankittu paikalle lähinnä viihdyttämään Per Jonassonia, oli suomalaissyntyinen noin kolmekymmentävuotias, hyvin kaunis, mutta mallimarkkinoille auttamattoman lyhyt nainen. Hänelle oli painotettu, että Tage Karlssonille ei sitten missään nimessä puhuta suomea ja muutenkaan puhumaan häntä ei sinne oltu palkattu. Pukeutumisesta oli sanottu etukäteen sen verran, että provosoivan ilotyttömäinen asu ei tähän nyt sopisi, vaan piti olla mieluimmin asiallinen, mutta lyhyt tyköistuva hame ja jonkun verran antava decolté ja korkokengät. Hänen vaaleat hiuksensa ulottuivat selkään asti, silmät olivat sopivasti pohjoismaiseen makuun siniset.

Aluksi vaikutti siltä, että Pelle ei oikein ymmärtänyt jutun juonta, mutta hieman enemmän juotuaan, kiinnostui tytöstä silmin nähden. Tage päätteli, että Pelle on perheellinen mies, mutta totta kai hänen täytyy hotellialan ammattilaisena tietää, mistä tässä oli kysymys. Maja käyttäytyi kuin ammattitarjoilija ja oli hän sitäkin työtä aiemmin tehnyt. Häneltä vain sattui putoamaan coctailtikku kädestä juuri kun hän oli selin Pellen suuntaan ja kumartuessaan nostamaan sitä, hame nousi aika korkealle ja kaikki tarpeellinen näkyi hameen alta. Valkoiset pikkuhousut sieltä paistoivat kutsuvasti ja tämä ei jäänyt Pelleltä huomaamatta. Majan ruotsi oli sujuvaa, joten kieliongelmia ei ollut. Tässä vaiheessa Tage sanoi kohteliaasti, että hänen täytyy piipahtaa toimiston puolella hoitamassa jokin tärkeä asia ja toivoi, että Per Johansson ei pahastuisi, jos hän hieman viipyisi. Peli oli selvä, kaikki osapuolet olivat ymmärtäneet kupletin juonen. Tage poistui huoneesta, Pelle otti tytön syleilyynsä ja ohjasi hänet huoneessa olleelle sohvalle. Maja ei vastustellut, vaan pikemminkin teki hommansa kuin oikea ammattilainen ja antoi Pellen ymmärtää, että häntäkin halutti. Niin aina.

Asia, jota Tage meni toimistoonsa hoitamaan oli, että hän soitti Per Jonassonin sihteerille hotelli Scandinaviaan ja sanoi, että hänen nimensä on Gert Höijer ja hänen on tarkoitus tulla käymään Ruotsiin liikematkalle ja tulisi tapaamaan myös Per Jonassonin vaimon, mutta oli onnettomasti unohtanut tämän nimen. Noloa, mutta tällaista saattaa joskus sattua, hän sanoi sihteerille. Hän tarvitsee nimen, koska tuliaisissa olisi mukava olla nimellä varustettu kortti mukana. Kristen, vastasi sihteeri ja tästä tiedosta olisi Tagelle myöhemmin hyötyä, jos liikeneuvottelut eivät sujuisi haluttuun suuntaan.

Tässä vaiheessa Yrjö Ärjy nauroi partaansa ja ajatteli, että jos tämä näin helppoa on ja jos tuo Pelle on niin pelle, että ei tätä käsitä, hän saa kyllä syyttää itseään naiviudestaan.