Kategoriat
Uncategorized

Yrjö Ärjy XIII jatkokertomus

Liiketoiminnan kannalta huoneiston vuokraaminen ei ollut hyvä idea. Tässä voi käydä samoin, kun Tepan ilotalolle. Talon asukkaat hermostuu, ku täällä lappaa porukka ku hollituvassa, mietti Yrjö. Mulla on äveriäitä asiakkaita, jotka varmaan tuntee kaikki kaupungin hotellit ja niiden omistajat. Jos saan jonkun hotellin pitäjän vuokraamaan mulle sviitin hyvään hintaan, niin se ei ehkä olis niin kiinnostunut siitä, mitä siinä huoneistossa tapahtuu. Hotelleissa käy muutenkin paljon jengiä, joten mikä estää mua siirtämästä nää pelipöydät ja ruletit sinne. Mun asiakkaista ainakin se Göran Kullberg ei taida tehdä ihan kaikkea lain kirjaimen mukaan, joten mä taidan kysellä siltä. Sitä paitsi se harrastaa laitonta pelaamista ainakin eikä varmasti siksikään mua uskalla käräyttää.

Samana iltana Yrjö kävi puhuttelemassa Göran Kullbergia, joka ensin ihmetteli Yrjön vähän jäykähköä ruotsin kieltä, mutta nieli selityksen siitä, että ”Tage Karlsson” oli asunut lähes koko ikänsä Amsterdamissa. Kullberg oli jo yli viisikymppinen hikoileva ja lihava mies, mutta varsin hyväkäytöksinen ja vaikutti sivistyneeltä. Yrjön kotitaustahan oli myös hyvä ja hän omasi mainittavan yleissivistyksen, joten juttuun tultiin. Göran ei välttämättä olisi halunnut paljastaa kaikkia korttejaan heti, mutta suoraan kysymykseen mahdollisesta yhteistyökykyisestä hotellin omistajasta hän vasta suoraan, että sellainen saattaa löytyä Solnasta hotelli Scandinaviasta Isafjordgatanilta. Rulettien ja Black Jack-pöytien siirtäminen salaa paikasta toiseen ei olisi aivan helppo juttu, mutta ne pitäisi vain pakata laatikoihin ja muuttofirma saisi hoitaa homman.

Seuraavana päivänä ”Tage Karlsson” soitti hotelli Scandinavian omistajalle, Per ”Pelle” Jonassonille ja ehdotti tapaamista mahdollisen yhteisen liiketoiminnan merkeissä. Hän kutsui Pellen peliluolaansa, jotta tälle kävisi heti selväksi, mistä liiketoiminnasta oli kyse. Sitä ennen mentäisiin Grand Hotellin baariin ottamaan muutama whisky Tagen kustannuksella, jotta Pelle vähän pehmenisi näin aluksi. Muutaman whiskyn jälkeen Tage kysyi Pelleltä, kuinka bisnekset sujuvat? Ei nyt mitenkään loistavasti, mutta toimeen tullaan, jos kustannukset saadaan kurissa pysymään, vastasi Pelle. Taas seurasi sama laulu Tagen jäykästä ruotsista, mutta samoilla selityksillä selvittiin nytkin. Tämän jälkeen mentiin peliluolaan ja Tage antoi Pellelle kourallisen pelimerkkejä ”lahjaksi”, jotta tämä saisi kokeilla onneaan. Tällä kertaa Pelleä onnisti ja hän voitti hieman, johon Tage sanoi, että talo tarjoaa. Sitten mentiin kabinettiin ja Tage sanoi suoraan, että jos Pelle haluaisi piristää ontuvaa liiketoimintaansa, tässä olisi hänelle aivan uusia mahdollisuuksia parantaa liiketaloudellista tulostaan. Pelle ei tuntunut ainakaan riemastuvan ajatuksesta heti, mutta ovelana liikemiehenä Tage oli kutsunut tätä iltaa varten Tepan huorista kaikkein kauneimman tarjoilijaksi ja sanoi Pellelle, että he tarjoavat muitakin palveluksia kuin pelkkää viinan pöytään kantamista.