Juhannus kaupungissa

Vanha tuttumme, mm. Tauno Tauski Peltosen tempauksia raivokkaasti puolustanut taiteilija Eero Nurmimaa kertoo, että hän aikoo viettää juhannuksensa kaupungissa kuten aina. Hän löytää kaupunkijuhannuksesta paljon enemmän hyviä puolia kuin maalla vietetystä.

  • Mut on kerran kutsuttu böndelle jussiks ja sen hirveempää juhannusta en ole viettänyt. Kutsuja sanoi mulle ekaks, et omia juomia ei sitte tarvii tuoda mukana, koska isäntä on varannu juotavaa tarpeeksi koko jussiks. Vitut, sillä oli yks kori A-kaljaa koko kolmen päivän bailujen tarpeeks. No, onneks mulla oli varalta kuitenki pari flindaa kossua kassissa piilossa, mut eihän se riittäny ku kahdeks päiväks. Et se siitä böndejussista.

 

Mä vietän jussin aina Stadissa, koska sillon siellä on tilaa hengittää. Meen aina mun kantikseen, joka on myös jussina auki ja monet mun frendit on kanssa siellä. Böndellä on saatanasti hyttysiä ja useimmiten kylmä ja pitää olla ulkona, vaikka taivaalta tulis vettä ku Esterin perseestä. Paskalla pitää käydä jossain perkeleen ulkohuusissa, jos ei satu housuun paskantamaan.

 

Kantiksessa on aina kiva tunnelma siihen asti, kunnes Ritu haluaa alkaa laulaa karaokee, mut yleensä se on jo sillon niin jurrissa, et ei se pysty. Mut jos pystyy, se pilaa koko illan. Se kato haluu laulaa aina sen Anssi Kelan Millan eikä sillä saatanalla ole yhtään sävelkorvaa. Ritun turvan saa tukittua ku huoletii siitä, että sen lasi ei ole tyhjä missään vaiheessa. Sitä paitsi se sammuu aina jossain vaiheessa eikä henkilökunta halua, et sitä häiritään. Ne laittaa lapun sen pöytään: Ritu jurrissa, antakaa sen nukkua!

 

Ja sit on ihan sama etkö muista böndejussista tai Stadijussista lopulta mitään ja on ihan sama oksennatko pöytään landella vai Stadissa. Okei, kantiksessa spyttaaminen pöytään maksaa vähän, mut et sä kuitenkaan siitä mitään muista, joten ihan sama.

 

Joten kaiken kaikkiaan, jos sen Ritun saa pitämään turpansa kiinni, Stadissa on paremmat jussit.

Laitamme tähän loppuun vielä linkin aikaisempaan juttuumme, jossa taitelija Eero Nurmimaa puolustaa ystäväänsä Tauksi Peltosta. https://ipls.fi/2018/05/30/tauski-vaarin-ymmarretty-taiteilija/