Kategoriat
Uncategorized

Yrjö Ärjy V jatkokertomus

Slussenilla sissit olivat pääosin miehiä ja sinne jouduttiin Yrjön kaltaisten konnien avustuksella. Joukossa oli kyllä naisiakin ja heidän kohtalonsa ei ollut sen lohdullisempi kuin miestenkään. Pikemminkin voisi sanoa, että se oli karumpi, koska useat heistä ajautuivat prostituutioon. Suomalaishuoria oli Tukholmassa koko lailla paljon 1970-luvulle tultaessa.

Tegevikshamnin satamassa Yrjy huomasi kerran eksyneen näköisen nuoren naisen ja meni puhuttelemaan tätä.

–        Mitäs tyttö etsii, kysyi Yrjö.

–        Mie en oikein tiedä mihin tästä pitäisi mennä.

–        Mun nimi on Yrjö ja mä voin jeesata sua.

–        Mitä se jeesata tarkottaa?

–        Mä voin auttaa sua, ku mä oon ollu täällä jo jonkun aikaa ja osaan vähän kieltäki.

–        Ai jaa, no mie tulin etsimään töitä.

–        Helppoa ku heinän teko, mitä sä osaat?

–        No mie olen käynyt Vironlahden maatalousoppilaitoksessa karjakon koulun.

–        Sillä opilla täällä ei oo mitään käyttöä, mutta kyllä me sulle jotain keksitään. Onks sulla muuten mitään juotavaa mukanas? Voidaan mennä mun luokse ja vähän jutella asiasta.

–        On miulla pullo kahvilikööriä, jonka laivasta ostin.

–        Se se, niitähän ne friidut aina, mutta lähdetään. Kaikki järjestyy kyllä.

Lemiltä kotoisin olleen Tertun vieminen kotiin oli alku Yrjö Ärjyn myöhemmille liiketoimille Tukholmassa. Ensin otettiin tervetulijaismaljat ja sitten juteltiin ja juteltiin, mutta Yrjöä ei niinkään kiinnostanut tytön tekemiset maalaispitäjässä kuin tulevien liiketoimien potentiaali. Niinpä hän juotti likööriä Tertulle ja kun huomasi tämän olevan jo varsin hilpeällä päällä, oli aika mennä asiaan.

–        Onkos sulla poikaystävää siellä Lemillä ollut?

–        No oli joo, mutta en mie sen kanssa oikeestaa enää oo.

–        Harrastettiinko sitä seksiä sen pojan kanssa.

–        Hei, nyt eletään kuuskytlukua, kai sie sen tiedät?

–        Juu, tiedänpä hyvinki, kunhan tässä vähän utelen.

Ärjy lähestyi Terttua takaa päin ja sujautti kätensä tämän kaula-aukosta sisään ja sai kummakseen huomata, että tyttö ei pahemmin pyristellyt vastaan. Sanoi vain, että olet sie aika iäkäs. Tähän Ärjy tokaisi, että mitä vanhempi pukki, sitä kovempi sarvi ja asiat etenivät nopeasti oikeaan suuntaan isännän kannalta. Petipuuhissa tyttö sai todeta Yrjön olevan todellinen peto. Täähän sujuu hyvin, totesi Yrjö mielessään, mutta ei sitä tietenkään ääneen lausunut.

–        Mihin ajattelit yöksi mennä, kysyi Yrjö aivan kuin ei olisi tiennyt, että eihän tuolla likalla voi olla mitään paikkaa, mihin mennä.

–        Ei miulla oo mitään paikkaa.

–        Voit jäädä tänne mun luoksen siksi aikaa, kunnes löydetään sulle sopiva kortteeri.

–        Ai niinku tänne siun luokse vai? En mie oikein tiedä, kun en tunne edes siuta oikein hyvin.

–        Tänne jäät, niin tutustutaan ja sillä selvä.

–        No voinha mie vähä aikaa täälläki olla, mutta saat sie kyllä neuvoo miulle, mite täällä töitä haetaa.

–        Selvä se, ei sulle ikävä tuu mun seurassani. Lähdet kaupungille mukaan, niin opit vähän tämän kaupungin ansaintamahdollisuuksista.

Yrjön suunnitelma oli se, että hän valikoi kaupungin vähän paremmista paikoista lemmenkipeitä miehiä, jotka sitten lähtevät jatkoille hänen kotiinsa ja ajautuvat rakastelemaan Tepan kanssa. Yrjö ilmoittaa hinnan ruotsiksi asiakkaalle, joten Tepa ei asiaa ymmärrä ja maksun jälkeen Yrjö antaa oman komissionsa jälkeen Tepalle elatusapua sen verran, että tämä on tyytyväinen. Tästä alkoi Yrjö Ärjyn sutenöörin ura Tukholmassa ja Tepa oli tyytyväinen järjestelyyn. Tepa kirjoitteli kirjeitä kotiin, että täällä Tukholmassa menee mukavasti ja kaupan kassana tienaa mukavasti. Ärjyn kodista oli tullut bordelli.