Kategoriat
Uncategorized

YRJÖ ÄRJY I (a) – EI KUTSUA LINNAAN!

IPLS:n meteorologi Yrjö Ärjy ei saanut kutsua linnaan tänäkään vuonna. Iltapäivälehtisanomien toimituksessa ollaan pettyneitä tiedosta, sillä ovathan Ärjyn meriitit linnaan pyrkimisessä sekä kaikkien tiedossa että aivan omaa luokkaansa.

Säärohveetta Ärjy aloitti linnaan pyrkimisensä jo sota-aikana, mutta ei päässyt sinne, vaan hän siirtyi käpykaartiin. Käpykaartissa hän kunnostautui mm. omatekoisten alkoholijuomien valmistuksessa, mutta ei siitäkään häkki heilahtanut, koska nimismies oli niin perso Ärjyn valmisteille, että ei hennonut häntä käräyttää. Nimismieshän hyvin tiesi, missä metsäläiset olivat. Luonnollisten luontaisedun saanti olisi saattanut vaarantua.

1950-luvun alussa Yrjö Ärjy pyrki pääsemään linnaan lähtemällä Malmilla ravintola Marbellasta maistissa ajamaan kotiin Ifa-merkkisellä autollaan, mutta silloinen konstaapeli Untamo Sulojärvi ei saanut häntä kiikkiin, koska poliisin Renault-merkkinen mustamaija kulki vaivaiset 50 km/tunti ja Ifalla pääsi yli kuuttakymppiä. Kotiin tultuaan Ärjy korkkasi kossupullon, joi siitä puolet huikalla ja kun konstaapeli Sulojärvi saapui paikalle, Ärjy kysyi vanhalta tutultaan, että maistuuko konstaapelille? Konstaapeli kiitti kohteliaisuudesta ja sanoi, että voin tulla vuoron päätyttyä pistäytymään, jos viinaa olisi vielä silloin jäljellä.

Niin ikään 1950-luvulla ja vielä pitkälle 1960-luvulle asti Yrjö Ärjy toimi paikallisen kotoperäisen etnisen vähemmistöryhmän alihankkijana siten, että sekoitteli hankittuihin alkoholijuomiin omien reseptiensä mukaan erilaisia laittomia lisäaineita pientä komissiota vastaan.

Ennen ryhtymistään kokopäiväiseksi meteorologiksi 2000-luvulla Yrjö Ärjy yritti päästä linnaan varastamalla Malmin asemalta eräänä yönä Tillikan reissun päätteeksi teollisuusveturin ja ajoi Hankkijan varastoalueen aidan läpi suoraan varastorakennuksen suljettujen ovien läpi. Veturinkuljettaja Hara Harjamäki oli kuitenkin sitä mieltä, että voihan vanhalle ryyppykaverille tuollainen vahinko sattua ja näin asia painettiin villaisella.

IPLS on lähettänyt pahoittelukirjeen presidentin kansliaan ja tiedustellut syytä kanslian laiminlyöntiin saamatta vastausta.

Sitaatti päättyy.