Kategoriat
Uncategorized

Kalevalaisilla myös yhteyksiä Islamiin

Yle uutisoi aiemmin, että viikingeillä oli yhteyksiä Islamiin ja Upsalan yliopiston tutkimuksessa on selvinnyt, että tyypillisesti viikinkikoristeluksi tulkitut geometriset kuviot viikinkien hautavaatteissa ovatkin arabiankielisiä kalligrafiamerkkejä. Niissä myös mainitaan nimeltä muslimien Jumala, Allah.

Myös Kalevan muinaisella kansalla oli yhteyksiä Islamiin yli tuhat vuotta sitten, väittää Lemminkäisen temppeliä Sipooseen rakentaneen Ior Bockin tunnustamaton poika, Geronimo I Bock vaihtoehtoisen tieteen yliopistosta Keravalta.

Bockin tutkimuksissa on selvinnyt, että samanlaisia merkkejä on löytynyt mm. Väinämöisen, Lemminkäisen, Ilmarisen ja Pohjolan emännän oletetuista haudoista. Hän ei tosin täsmennä, mistä mainitut haudat on löydetty, mutta vakuuttaa löytäneensä ne.

Varmasti tiedetään se, että Kalevan kansalla oli myös rauhanomaisia yhteyksiä viikinkeihin, mutta vielä ei tiedetä saivatko kalevalaiset vaikutteet viikingeiltä vai suoraan Bagdadista. Bagdadissahan sijaitsi Tieteiden talo, jonka oli perustanut kalifi al Mansur 700-luvulla palatsinsa oheen. Tiedetään myös, että viikingit käyttivät kalevalaisia oppaina matkatessaan Lähi-Itään nykyisen Venäjän jokia pitkin, kertoo Geronimo I Bock. Viikinkien ja kalevalaisten tiedetään toimineen Lähi-Idän kalifaateissa mm. korkea-arvoisten kalifien henkivartioina näiden suuren koon ja sotaisan luonteen vuoksi. Kalifit arvostivat vahvoja Pohjolan miehiä suuresti, luonehtii Bock.

Ps. Jos joku ei tiedä, kuka Ior Bock oli, kerrottakoon, että hän tuli tunnetuksi aikoinaan Suomenlinnan oppaana ja mystikkona, joka uunotti mm. Lemminkäinen Oyj:tä saamalla rahoitusta tekemilleen ”tutkimuksille” Sipoon korvessa ja väittämällä, että siellä sijaitsee ns. Lemminkäisen temppeli. Myöhemmin hän vietti yli kaksikymmentä vuotta kaikki talvensa Goalla. Tiedossa ei ole, käyttikö hän huumeita, mutta vahvoja viitteitä siitä on. Madventures kävi häntä moikkaamassa kaudella I ja siinä vaiheessa hän vaikutti jo lopullisesti seonneelta.