Kategoriat
Uncategorized

Anonyymi somettaja oli ystävällinen suomi24-palstalla

Suomi24-keskustelupalstaa on pidetty ns. somepiireissä vanhanaikaisena sosiaalisen median alustana, vaikka sen omistajatahon edustaja Aller kustantamon toimitusjohtaja Pauli Aalto-Setälä edelleen sitkeästi väittää sen olevan Suomen käytetyin keskustelufoorumi. Ehkä Aalto-Setälä ei ole kuullut Facebookista, Instagramista, Snapchatistä tai Twitteristä.

Meidän toimittajamme kiinnostui asiasta ja päätti ottaa siitä selvää ja löysikin pian erään aivan tuoreen keskustelun avauksen, jossa oli 141 kommenttia. Aloituksen nimi oli ”Mihin on ilo kadonnut palstalta”, jossa aloittaja valitti, että palstalla vain naljaillaan eikä mitään kivaa enää ole ja ne, jotka vain vinoilevat toisille voisivat siirtyä muualle. 

Tämä on varsin tyypillinen suomi24-aloitus. Palstalla on aina keskusteltu enemmän keskustelusta kuin keskusteltu mistään muusta aiheesta. Toimittajamme selasi ketjua ja löysi paitsi aloittajan toivottamista veettuun (suomi24 kieltää kiroilun palstalla) ja helvataan, yhden ystävällisen kommentin. Muuan nimimerkki ProfeettaMohammed kirjoitti ”Jeesus pelastaa” ja tätä voidaan pitää ystävällisenä kommenttina.